Triflexx

Double coated | 560 g/m²

Product highlights

De combinatie van de zeer hoge treksterkte (1000 N/5 cm), het gewicht van het doek (560 g/m²) en de pvc-coating aan beide zijden van het doek zorgen ervoor dat deze tent probleemloos gedurende langere tijd opgesteld kan blijven staan. De tent blijft gemakkelijk monteerbaar door het handelbare doek en de hoge treksterkte maakt het mogelijk om de tent langdurig en intensief te gebruiken. Moet je tent gedurende enkele weken of maanden ononderbroken opgesteld staan, dan kies je zonder twijfel voor onze triflexx double coated stretchtent.

Cream Cream
Sand Cream
Sand Sand

Stof

De triflexx-stretchstof, die gebruikt wordt om de double coated tenten te produceren, bestaat uit drie lagen stof: twee lagen PU-gecoate stof met daartussenin een laag flexibel polyester. Het gecoate doek met een soortelijk gewicht van 560 g/m² garandeert de duurzaamheid en is gemakkelijk te onderhouden. De stof is volledig waterdicht (succesvol getest met een waterkolom van 8000 mm) en kan een treksterkte tot 1000 N/5 cm weerstaan. Het doek is uv-bestendig tot uv-index 8 en kan windsnelheden tot 8 beaufort (85 km/h) aan. Een triflexx-stretchtent is brandvertragend volgens klasse M2, vuilafstotend en is heel goed bestand tegen schimmelvorming. Bonga is bovendien de enige die double coated stoffen aanbiedt.

Triflexx is verkrijgbaar in de volgende kleuren (buitenzijde/binnenzijde):
sand/sand, sand/cream, cream/cream, taupe/cream, black/black

Lasproces

De naden van de stretchtent worden hoogfrequent gelast onder hoge temperatuur, waardoor twee stukken stof met elkaar versmelten. Je kan dus zelfs stellen dat de naden nog sterker zijn dan de stof op zich. Deze manier van lassen garandeert bovendien dat de naden volledig waterdicht zijn, wat met gestikte naden niet het geval is. Ook het elastische trapezekoord in de boord van de tent, waarop de klemmen worden vastgezet, wordt in een omzoomde en om de meter verstevigde boord gelast.

Versterkte zones

De Bonga-stretchtenten zijn rond om rond voorzien van versterkte zones in de zoom, waarop de klemmen worden bevestigd. Dankzij deze zones om de meter zijn de opstellingsmogelijkheden van de stretchtenten zo goed als eindeloos. Ook de hoeken van een stretchtent zijn altijd extra verstevigd.

Klemmen

Met ons gebruiksvriendelijke montagesysteem met klemmen en spanriemen zijn wij echte pioniers. Dit systeem garandeert dat zelfs een leek onze stretchtent toch relatief eenvoudig en snel kan opstellen. De gleuf in de klemmen is perfect op maat gemaakt om het trapezekoord in de zoom van de stretchtent in vast te klemmen. Dankzij de versterkte zones kan je spelen met de plaatsing van de klemmen en bijgevolg met de opstelling van de tent. De klemmen kan je op een aluminium of houten paal monteren of gewoon zo gebruiken om de vorm van de tent naar wens aan te passen.

Opstelling

In se zijn er talloze mogelijke opstellingen met de Bonga-stretchtenten, maar over het algemeen onderscheiden we drie soorten opstellingen.

Safari set-up
De safari-opstelling maakt gebruik van minder palen en meer klemmen. Afhankelijk van de grootte van de tent heb je op één zijde één tot drie zijpalen. Onder de middelste van drie klemmen komt een zijpaal. De klemmen aan weerszijden van de paal worden naar hetzelfde verankeringspunt getrokken. Doordat er minder palen gebruikt worden, oogt het geheel veel lichter en speelser. Voor de safari-opstelling heb je doorgaans alle meegeleverde accessoires nodig, maar heb je enkele palen op overschot.
Standard set-up
Bij de standaard opstelling worden om de twee meter klemmen op het zeil gemonteerd en wordt onder elke klem een paal geplaatst. De palen wisselen elkaar af in lengte, met de typische zigzag-vormige opstelling van de stretchtent als resultaat. De hoekpalen zijn doorgaans de laagste. De volgende paal is hoger, die daarna opnieuw lager. Bij een open standaard opstelling maak je maximaal gebruik van het overdekte terrein. Voor deze opstelling gebruik je doorgaans alle meegeleverde palen, maar heb je niet alle meegeleverde accessoires nodig.
Freestyle set-up
Een van de troeven van de Bonga-stretchtent is de vrijheid bij de opstelling. Naast de twee reguliere opstellingsmogelijkheden kan je je creativiteit ten volle de vrije loop laten en zelf experimenteren met de opstelling: open zijden, gesloten zijden, een combinatie van beide, deels in safari-opstelling, deels in standaard opstelling - the sky is the limit. Zelfs terwijl je tent al opgesteld staat, kan je gemakkelijk de configuratie wijzigen door palen of klemmen te verwijderen of toe te voegen!

Highlights

Zjklemmen

Zijklem

Met de zijklem, te gebruiken bij zowel houten als aluminium zijpalen, zet je het zeil op spanning. Gebruik je de klem zonder paal, dan kan je de klem met een korte bout monteren en de look van de tent opwaarderen.

Hoekklem

De hoekklemmen (reeds op elke stretchtent gemonteerd bij levering) zetten het zeil op spanning en past zowel in houten als in aluminium palen. Wanneer je de klem zonder paal gebruikt, kan je ze met een korte bout monteren en de look van de tent opwaarderen.

Masttop

Deze XL masttop komt op de middenpalen van de stretchtent te zitten. Ze houdt het zeil omhoog en dankzij de grote oppervlakte laat deze masttop na gebruik minder blijvende afdrukken in het doek na.

Houtadapter

De adapter voor houten palen wordt op de middenpalen van de stretchtent gemonteerd. De masttoppen passen perfect op deze adapter en beschermen het zeil tegen schade door rechtstreeks contact met het hout.

Stormriem

Deze twintig meter lange stormriem (in wit of zwart) beschermt de tent extra tegen zwaardere weersomstandigheden. De stormriemen lopen van de ene naar de andere kant over de volledige tent en oefenen extra druk op het zeil uit, zodat de  tent ook bij sterkere wind en regenval blijft staan.M

Spanband

Met de spanbanden (nylon) wordt het doek opgespannen. Je monteert ze aan het ene uiteinde aan de hoek- en zijklemmen en maakt het andere uiteinde aan de haringen vast.

Haringen

Bij de stretchtent zitten zowel T-haringen als enkele zwaardere haringen. De haringen sla je onder een hoek van 45 graden in de richting van de tent in de grond. Zo blijft de tent ook bij sterke wind overeind staan.

Mastvoet

Dankzij de mastvoeten zakken de aluminium palen niet in een drassige grond of wordt de vloer beschermd tegen krassen van het aluminium.

Koppelstrook

Deze strook in dezelfde stof als de tenten dekt de openingen tussen twee gekoppelde stretchtenten af en garandeert de waterdichtheid van een gekoppelde stretchtent.

Kederrail

Met de kederrail, die je aan de muur monteert, zorg je voor een naadloze aansluiting tussen een stretchtent (met kedernaad) en de muur waaraan de tent paalt. De rail is verkrijgbaar per lopende meter.

PRODUCT EIGENSCHAPPEN
PROFLEXX
TRIFLEXX
GEBRUIK
snelle set-up
semi permanent
TENTZEIL
530 g/m²
560 g/m²
COATING
single coated
double coated
WATERPROOF
WATERKOLOM
5000 mm
8000 mm
UV INDEX
7 [EN ISO 105 B02]
8 [EN ISO 105 B02]
WIND WEERSTAND OPEN LOCATIE
6 beaufort
7 beaufort
WIND WEERSTAND LANDELIJK
7 beaufort
8 beaufort
WIND WEERSTAND STAD
8 beaufort
9 beaufort
MODULAIR
TREKSTERKTE STOF
700 N/5 CM [EN ISO 1421]
1000 N/5 CM [EN ISO 1421]
BRANDVERTRAGEND
class M2 [NF P92-503]
class M2 & B1[NF P92-503]
ANTI SCHIMMEL
zeer goed
zeer goed
REINIGING
hogedrukreiniger
hogedrukreiniger
KLEUREN
SIZE & SETUP GIDS
PROFLEXX
TRIFLEXX
ZAK FORMAAT
CAPACITEIT
STANDING | SEATED
5 x 6,5
S
22 | 15
6,5 x 6,5
S
25 | 17
6,5 x 10
M
45 | 25
8,5 x 10
M
55 | 35
10 x 10
L
65 | 40
10 x 12
L
80 | 50
10 x 15
n.a.
XL
100 | 60
10 x 20
n.a.
XXL
135 | 80
MAATWERK
op aanvraag
op aanvraag
op aanvraag
op aanvraag
ACCESSOIREZAK TOEBEHOREN
S
M
L
XL
XXL
ZIJKLEM
12
18
24
30
36
HOEKKLEM
4
4
4
4
4
MASTTOP KLEIN
0
3
3
4
5
MASTTOP XL
1
2
3
3
5
ZWARE HARINGEN (800/20 ⌀)
4
6
16
18
20
HARINGEN (500/20 ⌀)
8
8
0
0
0
SPANBAND MET KLEM
20
26
32
38
44
HOUT ADAPTER
1
5
6
7
10
DOPMOER SET
12
18
24
30
36